Groei door met Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

Kom meer te weten over de loonadministratie en haal een gewaardeerd praktijkdiploma

Loonadministrateurs zijn onmisbaar in ieder bedrijf. Wie zorgt er anders voor dat iedereen zijn of haar salaris op tijd ontvangt, ziekmeldingen worden afgehandeld en dat de loonaangifte goed verloopt? Bovendien ben je als loonadministrateur het aanspreekpunt bij vragen over het salaris, pensioen en onkostenvergoedingen. De wet- en regelgeving rondom deze onderwerpen is vrij ingewikkeld. Gelukkig kan de loonadministrateur of –adviseur glashelder uitleggen waarom de salarisstrook er zo uitziet en welke zaken administratief goed geregeld moeten zijn.
 

Wat doe je als loonadministrateur?

  • Aan- en afmelden van personeel bij diverse instanties;
  • Verzorgen van ziek- en betermeldingen van personeel;
  • Onderhouden van contacten met personeelsleden;
  • Periodiek verwerken van salarisstroken;
  • Genereren van loonposten en journaalposten;
  • Aan- en afmelden van personeel in het personeels- en salarisinformatiesysteem;
  • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten. 
     

Ontwikkel je in 6 maanden verder als loonadministrateur met de PDL®-opleiding

Het vak van loonadministrateur staat nooit stil. Natuurlijk vinden er wijzigingen plaats in het personeelsbestand en de hoogte en samenstelling van salarissen, maar ook de wet- en regelgeving verandert regelmatig. Dat maakt loonadministratie tot een boeiend en afwisselend vak waar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. Het is dan ook van belang om je binnen het vakgebied te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van Markus Verbeek Praehep. Hier leer je in slechts 6 maanden tijd hoe je een goede loonadministratie opzet en krijg je inzicht in de huidige wet- en regelgeving. Na succesvolle afronding kun je jezelf bovendien registreren in het Register Salarisadministrateur (RSa) bij het NIRPA, de branchevereniging voor de loon- en salarisadministrateurs.
 

Arbeidsrecht studeren

Tijdens de opleiding raak je vertrouwd met de aspecten van arbeidsrecht waarmee je in de praktijk te maken krijgt en met het onderwerp loonheffing. De ervaren vakdocenten helpen je met behulp van concrete en herkenbare praktijkopdrachten om de theorie direct in de praktijk te brengen. Na de succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van de Nederlandse Associatie van Examinering.
 

Examen gehaald, en dan?

Wanneer je al in de loonadministratie werkt kan je PDL®-diploma je helpen om op te klimmen naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Daarnaast vormt de opleiding ook een goede basis voor wie (vanuit een andere administratieve functie) wil starten in de loonadministratie. Wil je je nog verder ontwikkelen? Dan is de Vakopleiding Payroll Services (VPS®) een goede vervolgstap.

Het arbeidsmarktperspectief voor loonadministrateurs is zeer goed. Dit is goed te zien wanneer je een willekeurige vacaturesite opent: de vraag naar loonadministrateurs is enorm. Het gemiddelde bruto jaarsalaris voor deze functie ligt rond de €45.500. Groei je vervolgens door tot hoofd loonadministratie? Dan kan je jaarsalaris oplopen tot €59.400 per jaar.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 26 43 69 52

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur